Társaságunkat magyar tojástermelő vállalkozások alapították 2003-ban.

A cég létrehozásának oka a magyar tojástermelők azon felismerése volt, hogy a magyar tojáspiac egyre nagyobb részesedését uraló, jellemzően multinacionális áruházláncok ellátójaként külön-külön megjelenő tojástermelő vállalkozások önmagukban képtelenek megfelelni az áruházak elvárásainak.

A megoldás csak az lehet, hogy a termelők közösen alapítanak olyan kereskedelmi vállalkozást, amely az üzletláncok igényeinek, elvárásainak megfelelve saját gyártói márkát is felépítve széles áruválasztékkal és folyamatosan nagy mennyiségű és jó minőségű, biztonságos áruval látja el az ország legnagyobb kiskereskedő cégeit.

Ez a koncepció, illetve cél, a társaság 18 éves működésén keresztül egyértelműen sikeresnek mondható.

A társaságunk története folyamán mindvégig egyidejűleg több áruházlánc friss tojás ellátását segítette és segíti ma is. A folyamatos ellátás biztosításának több eleme van, ilyen például a tojásnak, mint mezőgazdasági terméknek a megtermeltetése, illetve a beszerzése.

A friss étkezési tojás forrásai, beszerzése több pilléren nyugszik, az alábbiak szerint:

  • olyan tojástelepek, amelyeket a Magyar Tojás Kft. résztulajdonában lévő cég üzemeltet
  • olyan tojástelepek, amelyek a Magyar Tojás Kft. tulajdonosainak a termelő telepei
  • magyarországi független tojástermelő vállalkozások
  • az Európai Unióban működő tojás termelő vállalkozások

A másik fontos elem, a tojásnak, mint alapanyagnak a fogyasztó számára megvásárolható, adott kereskedelmi paraméterekkel rendelkező kész bolti áruvá történő elkészítése és az áruházi igényeknek megfelelő leszállítása.

Ehhez a Magyar Tojás Kft-nek kézenfekvő megoldás áll rendelkezésére, mivel a tulajdonosok közül több is hatóságilag regisztrált tojáscsomagoló üzemet működtet. Így bércsomagolási szerződés keretében cégünk számára, az általunk vásárolt csomagolóanyagokba, igényeinknek megfelelően készítik el és szintén szerződéseink alapján logisztikájukkal szállítják be az áruházak központi telephelyeire az aktuális rendeléseknek megfelelő termékeinket a kért mennyiségben.

Szállítunk gyártói és kereskedelmi márkás termékeket is. A 2020. évben több mint 88 millió db tojást értékesítettünk, forgalmazásunk értéke meghaladta a 2,3 milliárd Ft-ot.